هفت صبح : «مسابقات پیامکی در شبکه های ماهواره ای کلاهبرداری مجازی است» این جمله را معاون مبارزه با جرایم فتای ناجا در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت. سرهنگ تورج کاظمی در توضیح این شیوه نوین کلاهبرداری توضیح داد: «این شرکت ها پس از انجام تبلیغات و اخذ نظرات مردمی با آنان تماس گرفته و با طرح این ادعا که شما در نظرسنجی یا قرعه کشی یا مسابقه برنده شده اید، عنوان می کند که شما (مالباخته) در قبال واریز مبلغی به حساب شرکت و ارسال رسید بانکی می توانید جوایز خود را تحویل بگیرید. در این روش مالباخته با توجه به جذابیت موضوع ملزم به پرداخت هزینه هایی به عنوان مالیات با هزینه های پردازش می شود.»
مالباخته هم به دلیل اینکه مبلغی که از دست داده چندان چشمگیر نیست از شکایت صرف نظر می کند و ماجرا را پیگیری نمی کند. اما این مقام مسئول در صحبت هایش از مردم خواسته درصورت بروز این اتفاق با ثبت شکایت مراتب را به پلیس اطلاع دهند.
او با بیان اینکه پلیس فتا مکاتبه ای با اینترپل درخواست داشته است که در صورت امکان با یکی از شبکه های ماهواره ای در یکی از کشورهای خارجی برخورد کند، گفت: «پلیس از طریق گزارش های مردمی در جریان برگزاری مسابقات پیامکی در یکی از شبکه های ماهواره ای قرار گرفت و در پی آن پلیس فتا اقدامات قانونی را از طریق اینترپل برای جلوگیری از این گونه اقدامات مجرمانه به عمل آورده است.»
روش جدید آب کردن جنس های بنجل ماهواره ای
فروش کالاهای بی ارزش از طریق شبکه های ماهواره ای یکی از راه های ارتزاق گردانندگان این شبکه هاست که عمدتا محتوای قابل اعتنایی هم ندارند. این اجناس، بیشتر کالاهای بنجلی است که در بازار رسمی احتمالا فروش نمی رود یا کالاهای جدیدی هستند که مردم به دلیل ناآشنا بودن اقدام به خریدشان می کنند و بعد تازه متوجه می شوند چیزی که خریده اند به اندازه پولی که پرداخت کرده اند، ارزش ندارد.
بیشترشان هم وسائل آشپزخانه، لوازم منزل و لوازم آرایشی بهداشتی هستند. خیلی از شبکه های ماهواره ای با همین روش سودهای آنچنانی به جیب زده اند و چند شبکه دیگر هم پشت سر هم راه اندازی کرده اند. حالا با قدیمی شدن این روش شبکه های ماهواره ای اقدامات جدیدی برای این «کلاهبرداری نرم» پیش گرفته اند. یکی از این روش کلاهبرداری تحت عنوان مسابقه اس ام اسی یا تلفنی است.
ماجرا به این صورت است که شبکه ماهواره ای یک مسابقه اس ام اسی می گذارد و یک سوال ساده مطرح می کند. شما هم در این مسابقه شرکت می کنید با این تصور که قرار است به قید قرعه به برندگان جوایزی داده شود. اما تصور شما اشتباه است چون در این مسابقه همه برنده اند! روز بعد از طرف شبکه با شما تماس می گیرند و ضمن تبریک گفتن به شما برای برنده شدن در قرعه کشی! شرایط دریافت جایزه را به اطلاعتان می رسانند. مثلا اینکه شما برنده یک بسته جایزه شده اید، فقط باید 25 هزار تومان هزینه پیک ارسال جایزه را بدهید یا به حسابشان واریز کنید تا جایزه را تحویل بگیرید. شما هم با خوشحالی پول را می پردازید اما بعد که جایزه را تحویل می گیرید، می فهمید جایزه تان 10 هزار تومان هم نمی ارزد. چون مبلغی که از دست داده اید هم چندان زیاد نیست احتمالا حوصله پیگیری و شکایت هم ندارید.
پیش از این هم مخابرات نسبت به شرکت در مسابقات تلفنی ماهواره ای هشدار داده بود. اواخر آبان ماه امسال شرکت مخابران ایران اعلام کرد: «بسیاری از افرادی که با این شماره ها تماس گرفته و در مسابقات تلوزیونی این شبکه ها شرکت می کنند، تصور می کنند هزینه یک دقیقه تماس با کد 020 یا 040 برابر با هزینه های اعلام شده با سایر کشورهای اروپایی است؛ حال آنکه شرکت مخابرات ایران با هشدار به مشترکان تلفن ثابت تاکید کرده است که شرکت های ارائه دهنده خدمات تلفن بین الملل در قبال شمراه تلفن های غیرمجاز تعهدی ندارند و لذا تماس با این شماره ها در برخی از مسابقات پخش شده دقیقه ای 4796 ریال محاسبه می شود که باعث افزایش هزینه های قبوض برخی از مشترکان شده است.»
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir